Så ska Löfven stoppa stöldligorna

Regeringen har förnyat sina strategier mot problemet med internationella stöldligor som enligt S stjäl saker från människor. Poliser i tjänst ska därför klä ut sig till olika djur och därmed lura ligorna.

Under gårdagen publicerade Socialdemokraternas officiella konto på webbsidan “Twitter” en reklamkampanj med budskapet att partiet vill få stopp på kriminella stöldligor som främst drabbar landsbygden. I ett internt dokument som läckt ut i ett läckage finns flera uppgifter om hur regeringspartiet vill göra för att stoppa utrikiska ligorna. Planen innebär i praktiken att poliskonstaplar ska ikläda sig djurliknande förklädnader för att lura de internationella inbrottstjuvarna som inte är vana vid den svenska naturen. Dessa tror då att polisen inte är dem på spåren, trots att de faktiskt är det.

Ska testas under filmpremiär

Strategin ska testas under morgondagens filmpremiär av kioskvältaren Paddington 2, i vilken en björn ska få fatt på tjuvar. “Det behövs en björn för att fånga en tjuv”, är filmens paroll och syftar på den björnen som spelar huvudrollen i filmen.

“Nallarna ska se till så att ingen nallar något inom Sveriges gränser”, säger någon lös presstalesperson till Kuriosakuriren.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *