Tumme och lillfinger stack ut från handen – efter operationen är hans fingrar äntligen lika långa

Hela livet har Konon, som egentligen heter något annat, tyckt att hans tummar och lillfinger stuckit ut från handen alldeles för mycket i jämförelse med de andra fingrarna. Med hjälp av toppmodern teknik* har han nu rättat till problemet och kan nu leva sitt liv som han själv önskar.

Patient Konon gjorde en fingeroperation hos en kamrat tidigare i år. Operationen gick bra, enligt patienten och flytten av tummen och förlängningen har gått utmärkt. Patienten skrevs ut efter operationen, mådde då bra och visade inga tecken på några större problem. Det enda besväret var att främja de svenska värderingarna genom att skaka hand.

-Man vill ju visa att i Sverige tar vi varandra i hand, men det brukar bli så märkvärdig stämning, säger han till Dagen.

“Såg normalt ut”

Läkaren har uppgett att operationssåret såg normalt ut efter handoperationen.

-Det är ett nytt medicinskt framsteg, mycket tack vare att jag hade ett finger med i spelet. Men det skall sägas att det såg rätt mörkt ut där ett tag men handen tog sig till slut, säger doktor till Dagen.

Att operationer av det här slaget genomförs smärtfritt är ännu ovanligt och Konon, som egentligen heter någonting annat vill att flera ska våga ta steget.

-Handen går att använda till de mest basala sakerna som att klappa pälsdjur och göra “high-five” på basket-träningen och jag ångrar den inte mycket nog. Knappar, såsom den i hissen eller där jag pantar mina egna burkar är problematiska.

*skalpell, köttklister.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *