Speciella parkeringsplatser för dieselbilar planeras – “modern skampåle”

På flera svenska parkeringsplatser planeras skyltar som ska hänvisa dieselbilister till specifika platser. Det är miljöpartisterna i Stockholms län som föreslagit förslaget som mottagits positivt hos landets miljömuppar. 

-Äntligen kan vi sätta stopp för alla män förstör vårt klimat med bilar. Vi försökte först täppa igen avgasröret med bomull men det gick åt pipan när motorn brummade igång. Med den här lösningen på klimatkrisen kan vi garantera att miljön är bättre för framtiden och våra barn, säger språkrören samtidigt. Reds. anm. antagligen inövat.

Bilarna med diesel som drivmedel pumpar ut kväveoxider i luften som våra barn andas in. Om ungarna inte skulle andas ut luften med ens skulle de kunna drabbas av sjukdomar såsom hosta.

Väl utprövad metod

Metoden med skam för att ändra ett negativt beteende är en väl utprövad metod. Skampålen gjorde succé i århundrade efter århundrade från medeltiden ända fram till 1800-talet. Nu är straffet här för att stanna.

Flera andra miljömedvetna länder har prövat liknande metoder för att stoppa miljöförstöringen. I Storbritannien har grus hällts på dieselbilarnas rutor och i Tyskland har barnen flockats runt dieselbilarnas parkeringsplats för att spotta på bilen samt föraren. Flera rapporter om ungar som utfört sina behov på kärrorna har inkommit.

“Biljakt eller häxjakt”

-Ingen ska komma undan med att skräpa ned i vårt vackra land. Låt häxjakten börja, sade språkrören på den högtidliga öppningen av en parkeringsplats här i Huddinge i våras.

Skyltar med uppmaningar som “kasta kottar på bilen” och “sparka in bakrutan” har redan satts upp på prov i flera kommuner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *