Debatt: Tidigare partimedlem i Enhet går till ilsken attack mot vår intervju

Det trillade ett brev på e-post från en avhoppad partimedlem från partiet Enhet. För första gången i vår historia har vi fått in en riktig debattartikel från en riktig människa vilket har lättat arbetsbördan för våra spökskrivare. Det var tidigare i år som Kuriosakuriren intervjuade partiets ledare Anders Axner och dagens debattör fick DAMP. Johan har bett om att få vara anonym så att ingen från partiet hemsöker honom. 
När jag läste artikeln i Kuriosakuriren så skrattade jag hela vägen till sängen för jag vet vad som finns under ytan i det partiet. Jag diggar inte Enhet. Grundtanken är god och jag har ingenting emot enskilda medlemmar, många har säkert goda avsikter. Men det skedde en kupp i partiets styrelse vintern 2014-15 vilket ledde till att partiet splittrades och mer än hälften av alla medlemmar lämnade. Efter de stadgebrott och odemokratiska metoder som skedde har partiet tappat all trovärdighet, då det till stor del är samma personer som styr partiet idag.
Jonas, dagens debattör.
“När jag läste artikeln i Kuriosakuriren så skrattade jag hela vägen till sängen”
Kuriosakurirens reporter frågade mig om jag var betald av läkemedelsindustrin och ja, Givetvis! Det är jag som sponsrar dem med lustgas och diverse roliga piller.
Sen frågade han mig varför jag inte gillar Enhet när de bara talar sanning. Jag skrev svaret i e-post. Vissa personer i Enhets ledning har en trist förmåga att tänja på sanningen till den grad att det istället blir lögner… Även bryta mot normal etik och moral. Läs gärna den information som finns om enhet på www.enhet.org
Behövs Enhet som en kraft i samhället, undrade en kompis i plugget. Tror inte det. Partiet tycks ha spelat ut sin roll när det, trots att det funnits i nästan 30 år, fortfarande står på ruta ett och inte kommer vidare. Det verkar dessutom nu tyvärr mest samla knarkliberaler, klimatförnekare och konspirationsteoretiker. Knappast någonting positivt som tillför vårt samhälle.
På frågan “Marx eller Max Hamburgare” svarade Anders Axner “Marx. Det är inte problematiskt, anser jag. Nej. Marx är inte Lenin, Stalin eller Mao. Han ska inte belastas för de diktaturer som sedan skapades och de folkmord som skett i kommunismens namn.

“Politik är ingen lekstuga.”

Jag riktar hård kritik mot partiet. Så länge som man inte far med osanning eller personangrepp tycker jag det är ok att vara lite hård. Politik är ingen lekstuga. Ger man sig in i det och vill ha väljarnas förtroende för att få politiskt makt i samhället och styra ett helt land måste man tåla att granskas hårt.
“Kuriosakuriren – högerextrem rörelse som sprider hat.”
Om alternativmedia såsom Kuriosakuriren viktig, undrade Bengt på Kuriosakuriren. Humor och satir är roligt och uppfriskande. Lyckas man förena det med lite djup och seriositet och inte går över gränsen till förtal och lögner så har det absolut en plats att fylla. Begreppet “alternativmedia” förknippas dock ofta med extrema rörelser som sprider hat mot invandrare eller diverse konspirationsteorier. Dessa “media” ger jag inte mycket för och kan gärna vara utan.
Att jag vill vara anonym beror på att partiet verkar ha dragit till sig en del konstiga personer som inte drar sig för att hota. Jag fick t ex detta mejl för ett tag sedan på Facebook:
Tjo. Jag är ny medlem som undrar va ni håller på med. Just nu står Enhet inför ett fantastiskt valår. Det blir vårat år i år och vi kommer ta oss in i riksdagen. Därom hysar jag inga tvivel. Det är nu det börjar. Om ni inte antingen reder ut allt och slutar bråka eller bara lägger ner å va såna besserwissrar allihopa kommer det bli tråkigheter. Och ser jag att någon försöker sätta käppar i hjulet för oss i valet på ett eller annat sätt pga detta då gör jag en riktigt elak visa om den personen och vinner röster på det. 

Vi vill ju samma sak allihopa. Jag om någon vet hur det är att bli utmanövrerad och lämnad i kylan. Var med om att en snubbe tog över hela mitt gäng och mitt territorie när jag var sjuk. Men jag körde ut den fan och nu är han ute ur bilden och avslöjjad som en lögnare. 
Så om det finns någon ryggrad i detta gnällparadis så dyk upp på årsmötet så reder vi det öga mot öga. 
Jag har medlat i interna gänguppgörelser. Nog fan kan jag reda ut detta.
Men sluta nu å gnäll med kilometervis med trams. Låt oss göra nåt åt det eller sluta gnäll. Såna här fjollerier går mig bara på nerverna. 
Enhet är i begrepp att lyckas med flera gyllene grejjer och alla krafter behövs. 
Nu när jag är med kommer inte några hycklare undan. Egoistiska manipulatörer känner jag igen i sömnen. Jag har krigat många år.
Den som i år inte söker enhet utan bara sår splittring kommer jag trycka ner i skorna på eller annat sätt.”

Johan, anonym avhoppare och före detta medlem i partiet Enhet och före detta föredetting

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *