Statsminister Stefan Löfven om ishinksutmaningen – “Viktigt att uppmärksamma LAS”

Konungariket Sveriges statsminister Stefan Löfven hakat på det skojiga Internetfenomenet “ishinksutmaningen”, eller “ice bucket challange” på utrikiska. Under ett tal i regeringskansliet hällde Löfven nämligen en hink isvatten över sig, men inte för att uppmärksamma nervsjukdomen ALS, utan LAS, lagen om anställningsskydd. Det hela ska enligt rykte röra sig om ett missförstånd.
“Såg videoklipp från USA”

En förvirrad statsminister gick under gårdagen upp i talarstolen med en hink fylld till bredden av det kallaste vatten.

Statsministern blev lite småfuktig i frisyren.

-Tjenixen, alla grabbar! Jag må vara en helt vanlig svetsare från Örnsköldsvik men jag vill också bidra till något större. I veckan såg jag ett videoklipp från USA med sångerskan Britney Spears hälldes kallvatten över sig, sedan såg jag Bill Gates, dataikon, som gjorde detsamma, sade han medan han spillde lite av innehållet i den tunga vattenhinken över talarstolen.

Utmanar Alliansledarna

-Jag blev mycket inspirerad, så därför tänker jag också hälla lite is och vatten på min kropp, för att sedan prata om det viktigaste, att uppmärksamma LAS, lagen om anställningskydd. 

Han hällde sedan vattnet på sig till åskådarnas stora förtjusning.

-Det blev ett ordentligt vattenfall, kan man säga. Nu nominerar jag Alliansledarna att göra samma sak om de gemensamt kan komma överens om det, skrockade Löfven hånfullt medan vattnet droppade ner på estraden.

Nu har Socialdemokraterna publicerat blid och film på händelsen på internet och reaktionerna lät sig inte väntas. I skrivande stund har filmklippet gillats 52 gånger, förvånats 15 samt fått tre personer att skratta så att tårarna började rinna.

Vi på Kuriosakurirens inrikespolitiska redaktion kommer under det kommande valåret granska de politiska partierna för att ge läsarna den bästa och sakligaste nyheterna först.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *