Recept: Stoppa dina egna korvar – smidigt, smaskigt och sofistikerat
Höstmörkret lägger sig över Konungariket Sveriges landmassa så därför skall vi nu hylla det svenska korvtraditionen med en komplett guide till genuin korvtillverkning. Vi önskar er en sofistikerad måltid!
- Genuin korv tillverkas av restavfall, ty därför skall du sleva upp rester ur din kompost med en silversked.
- Blanda matresterna med mjöl och vatten och smeta lite på dina händer.
- Plocka fram ett rörformat objekt, varför inte ett järnrör, ledning, sugrör eller dylikt. Nu är vi rörande överens, kocken!
- Ta hjälp av en vuxen.
- Fäst en plastpåse i ena änden på röret.
- Pumpa in avfallssmeten genom röret så en korvformad deg smyger sig genom röret och ut i plastpåsen. Pilla loss det som inte vill igenom.
- Knyt en dubbelknut på påsen.
- Stek i fett.
- Pilla bort det brända.
- Äkta korv serveras inte med bröd, senap eller tomatpuré utan med rotmos.
Vi på Kuriosakuriren tar givetvis avstånd från all form av vegetarisk konsumtion och rekommenderar tillsatta köttrester, om kompostpåsens innehåll endast skulle bestå av grönsaker, varmt.