JUST NU: Muterad älg rånade guldsmedsbutik

Under morgonen, vid tiotiden, meddelade polis att man iakttagit ett obeväpnat rån mot en guldbutik på Spanienfararegatan i centrala Ystad.

-Smycken ska ha stulits och en obeväpnad älg har lämnat platsen till fots, säger Bo Ching Minh, polisens presstalesperson.

Enligt uppgifter till Kuriosakuriren ska ett larmföretags spion ha sett rånet och förfärades av att rånaren var en farlig älg med lysande ögon och våt mule som lös.

Potentiellt livsfarlig

– Vi utgår från att älgen är muterad och potentiellt livsfarlig och vi vädjar till allmänheten att försöka hålla sig borta och helst inte titta älgen i ögonen, berättar polisens presstalesperson Gorbatjov.

Älgen ska ha kommit över läckra smycken och rånet betraktas som grovt. Efter att ha tagit sig ut från guldbutiken fortsatte älgen ner efter vägen innan en bil körde på den. Bilföraren berättar till Kuriosakuriren om vad som hände efter olyckan.

“Placerade ut en varningstriangel”

-Jag lovar att jag placerade ut en varningstriangel och ringde 112. När jag insåg att älgen hade begått ett rån så försökte jag stoppa älgen men den slank ur näve. Den var något förbannat kvick, berättas det.

Skärmdump från affärens site på internet.

Enligt uppgift så fortsatte älgen till prylförsäljaren Teknikmagasinet där denne betedde sig hotfullt. Teknikmagasinets kassörska säger att älgen krävde ett visst antal “gadgets”.

– Han krävde att vi skulle ge honom en dryckeshatt* och sugrörsglasögon, berättar konstapeln som precis talat med butiksbiträdet, i skrivande stund.

Luskar omkring i bokskogen

Enligt polisen så är det i nuläget oklart var älgen har tagit vägen men en man som såg älgen bad denne att “dra åt skogen”. Kringliggande bokskogar är populära turistresmål.

-Vi försöker få hit en häftig helikopter för sökinstatsen och kommer att kontakta Niklas Svensson så fort han kan flyga. Vi har även kontakt med tyska polismyndigheten,“polizei” på det lokala tungomålet, då det är möjligt att älgen har simmat över sundet. Polisen vill gärna få eventuella upplysningar om rånet på telefonnummer 114 14.

Texten uppdateras

*En dryckeshatt, av engelskans “drinking hat” är en röd hatt med 2 stycken hållare för 33 centilitersburkar, omåttligt populär grunka hos landets unga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *