Barn lockas donera pengar till alternativmedia – 9-åring skänkte 500 till SwebbTV

Pengarna till de avancerade och spektakulära SwebbTV-sändingarna från källarlokalen/studion kommer inte från varken sponsorer eller Kreml, utan från prenumerationer och donationer per Swish och bankgiro. I många fall från barn. Nu höjs röster för att familjen ska få tillbaka sina pengar och försvårande staket för att förhindra ekonomisk knipa för barnfamiljer.

En pojke gav bort 500 kronor från föräldrarnas kreditkort när han var bara nio år. Mottagarna var hans “favorityoutubare” Lars Bern, Mikael Willgert och Lennart Matikainen på SwebbTV– som sänder sanningar om klimatalarmismen, bilderberggruppen, förljugna politiken, alternativa medikament och Sveriges förfall. Den återkommande gästen Lars Bern är landets främsta klimatforskare och journalisten (ingen skyddad titel) Willgert ställer alltid kritiska frågor till alla väster ut om SD. Sändningarna sker i en påkostad studiomiljö ifrån en bunker i underjorden, därav de höga produktionskostnaderna. Det är en hel redaktion riktiga journaliser som ligger bakom manus, kostym och maskering, därav det ständiga tiggandet om donationer.

De donerade pengarna ska ha gått till de påkostade vinjetterna.

Att titta på SwebbTV:s program “Fjärde statsmakten” var länge barnets favoritaktivitet efter fritids. Barnet förtärde mellis framför Berns föreläsningar allt bedrägeri kring klimatet. Svenska alternativnyhetsmakare lockar många fans att donera penningar eftersom de talar sanning och är oberoende (förutom beroendet av barn som betalar), inte ens ett tablettberoende i sikte. Barnet kunde med hjälp av bankdosa och bankpapper skänka bort 500 kronor i donationer från föräldrarnas kreditkort direkt till Willgerts konto i Ungern. Ungen ska ha lockats av orden om sann medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser. Pengarna spenderades allt fortare och i större belopp. Den största summan skänktes bort när regeringen, genom Google, censurerade SwebbTV:s Youtube-kanal under en hel eftermiddag. Detta ska ha framkallat djup oro över vart Sverige är på väg.

Barnet berättar själv i senaste lördagsintervjun:

-Jag hade orolig mage och lockades av [Lars] Berns lovord om den metabola pandemin och den medicinen han erbjöd mig, som läkemedelsföretagen och bilderberggruppen tystar. Efter att jag sett hans föreläsningar var jag fast som en nål på en tråd. Lars Bern är den enda som argumenterar rimligt och faktamässigt om klimatet (reds anm. att koldioxid är livets gas och att uppvärmning är bra men att koldioxiden samtidigt egentligen minskar och vi går mot en istid, alltså behöver vi inte oroa oss). Sådan syn på saken är ovanligt för min generation. Vi måste lyssna på Sveriges främsta klimatforskare Bern, säger barnet.

Barnets föräldrafar såg att mer och mer pengar försvann från kortet men det var inte självklart att barnet var den skyldiga.

-Först misstänkte jag att hustrun skänkt min inkomst till Gardet men sedan såg jag att deras swish-nummer lyder 1234368940 och inte 1235358692. Hur som helst måste jag samla ihop nya pengar, skrockar mannen sorgset.

Nu höjs röster för att försvåra för barn att skänka pengar till sanningsjournalistik. En av de mest högljudda i frågan är föräldrafadern som kräver att så kallade digitala betalstaket sätts upp runt barnen och att han gömmer kortet på ett vassare ställe. Även utgifter till främlingskritiska Samhällsnytt ska ha kommit från mannens konto. Barnet erkänner dock ingen donation även om fadern lockar med resa till Orsa rovdjurspark om han säger sanningen. Om barnet erkänner senast på söndag ska han få ta med sig slangbella och skruv till parken.

Samhällsnytt/Samnytt.se, tidigare Avpixlat.

Vi har försökt få SwebbTV att lämna tillbaka pengarna till barnfamiljen utan framgång.


En reaktion till “Barn lockas donera pengar till alternativmedia – 9-åring skänkte 500 till SwebbTV

  • november 21, 2019 kl. 8:48 e m
    Permalink

    This is fake news

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *