Grönt ljus för Keno som blivande OS-gren, uppger IOK

PYONGYANG/VISBY. Kung Keno, sportälskare! Den Internationella olympiska kommitténs styrelse stödjer förslaget om att tillföra Keno som en ny idrott på OS-programmet i Tokyo 2020. Nu väntas stor fest och hålligång i Visby med omnejd.

-Nu blir det drag, men inte vilket drag som helst utan Keno-dragning, skämtade IOKs generalsekreterare Urs Lacotte på presskonferens när mannen fick frågan om OS-Kenons vara eller icke-vara.

Läs mer: Stor tittarilska mot Kanal 5 efter valet av OS-kommentatorer

Poppis i arkipelagen

Den gotländska nationalsporten Keno kommer äntligen till OS-schemat på allmän begäran från argsinta gotlänningar, rapporterar Hela Gotland. Det blir den mest omfattande förändring på det olympiska programmet i modern tid och idrotten och bingospelet Keno som ursprungligen kommer från Gotland har fått stort genomslag i resten av arkipelagen.

Feststämning

Ett helvetiskt festande har brakat loss efter att nyheten nått ön, enligt ryktet per flaskpost. Folk ska ha ropat ”Kung Keno” uppe på ringmuren och även dansat ringdans. Det svenska damlandslaget ska ha synts klappandes sina händer.

-Folk tänder olympiska brasor överallt, kan vår nyrekryterade OS-reporter Peter Settman rapportera direkt från Gotland.

Läs mer: Stora OS-sabotaget: Ryska barn samt hund av okänt ursprung trampade i skidspåret

Det lag som lyckas pricka in de rätta numren vinner inte bara fem miljoner kronor utan också guldmedaljong. Keno är svårt att vinna och sannolikheten att någon vinner guldmedaljong är mycket liten men många kommer ställa up. Det är ännu inte klart om sporten kommer till Paralympiska spelen då det är en mycket svårt sport.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *