“Jag limmade fast mössan och nu sitter den som berget”

Detta är en åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Kuriosakurirens.

Dagens debattör är trött på fördomar kring bärande av huvudbonader.

Jag är så trött! Trött, trött, trött! Trött på alla elakingar som stirrar på min lilla mössa och jag vet vad dem lilla kräken tänker… Vilken ful mössa hon har, tänker dem! Det är inte mitt fel!

Tidigare i år limmade jag min mössa mot underlaget, det vill säga min skalle. Då fastnade mössan på mitt huvud och sedan dess har jag inte tagit av den. Inte för att jag försökt utan för att det är en tydlig markering mot samhällets normer. Gamlingarna ba “ta av dig” mössan och jag ba “lägg ägg”.

“Det är helt otroligt att vi idag i Sverige år 2017 inte kan prata öppet om våra huvudbonader utan att få tokstollestämpeln i pannan.”

Jag ser detta växande samhällsproblem växa fram, idag. Det är helt otroligt att vi idag i Sverige år 2017 inte kan prata öppet om våra huvudbonader utan att få tokstollestämpeln i pannan. Dock är inte jag rädd ty min mössa täcker pannan! Kom och ta mig då, era fula foster.

Året är 2017 och jag ska chilla hemma med kompanjoner och ett dussin värmeljus då kärringgrannen kommer in och ropar mig rätt och slätt i ansiktet något som skakade mig. “I den här kommunen har tar vi av oss mössorna inomhus och håller käften. Alla andra har sagt samma sak. Sluta klaga!

“Sluta klaga, jag får se ut som jag vill!”

Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Jag blir så förbannat förbannad! Sluta klaga, jag får väl ha en limmad mössa om jag vill! Har du inte egna problem att skriva debattartiklar om, eller? Varje gång jag försöker ta av mig mössan misslyckas jag, den är nämligen fastsatt med klister. Den har suttit där i ett halvår nu och det är något som du inte ska lägga dig i, din dummer! Lägg ägg!

Tänk på alla barnen som varje dag får höra styggheter om kläder och stil. Det är så ungdomar ser ut. Lägg dig inte i det din gamla tantunge! Vi ska som samhälle stå upp för mig och min situation!

Nu skålar vi på det!

Ungdomen Petterboi

Skribent och ordförande i Tankesmedjan Oroliga barnkalasvandalisatörer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *