JUST NU: SD:s vallåt innehåller särskrivet ord

MUSIK. Uppmärksamma musiklyssnare kunde lägga märke till att ordet ‘återuppbyggas’ var särskrivet i Sverigedemokraternas vallåt. Detta kunde avslöjas i den musikvideo, lyrikvideo, med texten skriven på en duk i korsstygn, rapporterar SD-kuriren. 

Sverigedemokraternas vallåt “Varje liten del” har i skrivande stund blivit en kioskvältare med 24 tusen strömmingar på “Spotify” och nästan lika många sikar på “Itunes”. Men nu har det uppdagats om missförhållanden i texten. I texten står det “Ett folkhem som försvann, nu ska allt åter byggas”, fastän grammatikexpert Kaj menar att det är ‘återbyggas’ och inte ‘åter byggas’, en sammanskrivning av orden.

Jimmie och övriga av de ‘bedårande barnen’ visar upp superkropparna i tajta dräkter.

-Det kan givetvis vara bäggedera, men hur som haver är det pinsamt av det som ska vara Sveriges seriösaste parti, säger Kaj till Allan via Bengt.

Låten är gjord av det nya kritikerrosade artistsamarbetet med Peter Jezewskis och rockbandet “Bedårande barn”. Bandet beskrivs som ett lättare, mindre hälsoskadligt alternativ till Ultima Thule, vilket bandnamnet inger med all önskvärd tydlighet. Bandet har kopplingar till Sverigedemokraterna i att partiordförande Jimmie låtsas spela keyboard, precis som Bard gjort i flera konstellationer.

Låten “Varje liten del” doftar mer dansband än tidigare alster, menar Kaj. Texten handlar om ett land som består av ‘kvinnor, barn och män’ som ‘reser sig igen’. Refrängens budskap om att sätta sitt lands väl före sitt eget är något som Kuriosakuriren ställer sig bakom “Varje liten del utav dig, för Sveriges väl tillsammans med dig”.

Bedårande barns sångare Marcus “Kriminell” Öhrn, dömd för ofredande samt för deltagande i “Fame Factory”, uttalade dock inte särskrivningen i skivinspelningen, visar en genomgång vi har gjort av låten. Om särskrivningen stod med i den variant av texten han sjöng in visar det på grava lässvårigheter.

Vår inrikespolitiska kommentator Kaj menar att detta inte behöver vara ett så stort nederlag för partiet som många vill få det att se ut som.

-Särskrivare brukar akademiskt delas in i tvenne grupper, den ene är invandrare och den andre är SD:s väljargrupp, lågutbildade män på landsbygden, som envisas med att skylla på dyslexi, trots att utredning visar DAMP. Men det vore väl en efterhandskonstruktion att mena att detta är ett medvetet grepp av partiet för att inte förlora dyslektikerna till Alternativ för Sverige som förespråkar. 

Sakkunniga på området har gjort vissa betraktelser bland de kommentarerna Sverigevännerna skickat in på nätet. “Årets sommar plåga”, “Blir en protest röst på SD i år igen”, “Är Svensk Toppen rasistiskt ?” är alla autentiska exempel på de kommentarer som kommit in på Youtube-klippet.

-Vi måste vara ärliga och få säga att statistiken visar att personer med invandrarbakgrund är överrepresenterade inom särskrivning, säger Tino.

-Ännu ett utspel att locka nyanlända till partiet, säger Kaj.

Peter Jezewski i vågad urringning.

Det är ett faktum att musiksamarbetet är av invandrarintresse. The Boppers Peter Jezewskis frisyr invandrade, enligt Söder, till Sverige under 50-talet och tekniken bakom musikvideon är korsstygn, en metod som kom till Sverige från Orienten under 1700-talet och som populariserats av diverse gårdfarihandlare och batikhäxor på senare år.

-Både Peters och Marcus Öhrns frisyrer kan uppfattas som inte helt Sverigevänliga, men är egentligen bara ett uttryck för den ungdom som båda utstrålar. Peter är ‘be bop ba luba’ och Marcus är mer ‘Yohio’ i stilen och bägge är en del utav svensk kultur, säger SD:s Björne Söder, till SD-kuriren.

Det var 2016 som folkkära Peter Jezewski vågade gå i Christer Sandelins fotspår och kom ut som Sverigevän.

-Ibland kan det kännas som en stor grej att berätta. Det är du som bestämmer vem du är och vem du vill rösta på. Oron jag hade för att inte bli accepterad för den jag är var befogad och jag har öppet hånats i medier men jag är omgiven av personer som älskar mig. Jag lämnade en lapp på köksbordet där jag skrev som det var, sen bodde jag i uthuset till hustrun kom och hämtade mig. Hon sa att hon älskar mig oavsett SD-sympatierna, berättade han för SD-kuriren.

Vi har försökt nå Sverigedemokraternas bedårande barn för en kommentar.

Vi har försökt nå Peter Jezewski för en kommentar men han svarar inte heller.

Kuriosakuriren ställer sig bakom att bygga upp folkhemmet eftersom vår chefsredaktör Allan trivs i Huddinge och vill se fler liknande stadskärnor.

2 reaktioner till “JUST NU: SD:s vallåt innehåller särskrivet ord

 • januari 23, 2020 kl. 9:53 e m
  Permalink

  Allt åter byggas upp igen… En korrekt mening. Vad menar ni är fel?

  Svar
  • januari 24, 2020 kl. 11:35 f m
   Permalink

   Vi blir inte riktigt kloka vi heller.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *