Recept: Laga en stor sats festlig palt till alla små barn
Nu när höstmörkret stiger sig på vill man ju bara slå sig ner med barnen vid brasan, mitt i kåtan och bjuda på en riktigt god palt. Vi har sammanställt ett recept efter ett fyrtiotal anteckningar, fornristningar och kokböcker, några som till och med sträcker sig tillbaka till forntiden.
- Tvätta händerna.
- Gräv upp ett gäng sofistikerade potatisar ur sandlådan (bör ej förväxlas med kissemisspilling som har en starkare smak).
- Hacka, skala och gör något i den stilen.
- Dra ut lite fläsk ur byrålådan och smäll ner hullet på spisplattan.
- Tjohej, nu äro festen i full gång!
- Smöra in och rulla ihop ingredienserna till en liten igelkott.
- Öppna ett fönster eller dylikt för att vädra luften en aning.
- Strö lite mjöl eller liknande pulver på det lilla livet.
- Spontanpilla lite på röran.
- Servera med hushållsost och buljongtärningar.
Det kan tyckas vara av högsta svårhet att sammanfatta paltkonsten i endast tio korta steg och som en fotnot bör nämnas att det går att göra på fler sätt.
*Palt kan göras på flera sätt och detta är bara ett förslag.
Rekommenderar detta starkt!