“Satirtidningen” Kuriosakuriren ska begravas

Kuriren har existerat under tre år, två årtionden och en period men nu ska det bli ändring på det. Den kristdemokratiska tidningen har slagit rekord efter rekord och bildligt mosat sönder konkurrerande tidningen Metro i tidningsburken för nerlagda tidningar och där ligger den. Men nu ska Kuriosakuriren göra Metro sällskap i liklandet för tidsskrifterna.

Redaktionen har övat på att evakuera vår Huddingelada men nu ska det ske för sista gången. Vi har nekats presstöd i flera år och vår betaltjänst Kuriosakuriren Minus (anspelar på Aftonbladet Plus (räknesätt)) har inte gått hem i skolorna. Vår affischering plockas ner och Facebook tar bort våra infiltratörer. Motgångarna har lett till en dragkamp om makten på redaktionen. I ena änden den konservativa falangen och i andra sidan humanisterna. Snöret kollapsade och våra journalister föll bakåt i ett kast. Samma sak har skett i toppen där vi lämnats av vår frälsare. Allt finns att se på TV.

Vår chefsredaktör Allans rättspsykiatriska frågespalt har flyttats till 1177 Vårdguidens hemsida och har redan gjort succé.

Allans frågespalt hos 1177. Han har även svarat i telefon och givit rådet skumbanan mot yrsel.

Tragedin på redaktionen slutar inte där. Nu skall våra deepfakes tas bort från online och makten tar över vårt område. Det är precis just som Henrik Jönsson säger i filmen, de vill inte ha ett spretigt medialandskap där olika människor kan ha både rätt och fel på samma gång. Därför ska vår tidning avvecklas och inte utvecklas. KD-rebellen skall erkänna sig besegrad av regimens (vad Kaj kallar sin hustru) och nätjättarnas tunga slemhylsor. Ingen är kvar att trösta Allans gråt utom Herren som sände honom hit. Det var inte så här det skulle bli, går det att efteråt konstatera. Det skulle bli glädje och uppror mot överheten med rasp i långa parader mot Mynttorget. Istället blev vi nedslagna av Morgan Johanssons mannar. Vår nya kristna etik lever förhoppningsvis vidare på kanten. Vi har ett ansvar för våra medmänniskor på andra tidningar.

Gick från klarhet till grummel

Vi drar oss till minnes och tar en trip längs med tidslinjen. Kuriosakuriren första år 2017 präglades av nyfikenhet och amatörskap. Den blå perioden, kallar Allan den. Tidskriften släpptes in på Viralgranskarens varningslista och vi intervjuade Lena Mellin på Aftonbladet. 2018 pikade kuriren. Valkompassen och vår politiska bevakning prisades med guldmedaljong och alla tiders besöksrekord slogs. Annonsintäkterna rullade in på långa band och Bengt med flera hade stora utgifter i charkdisken. Köttet sågades igenom. 2019 var också bra men sen har vi haft problem med målgrupp och boskap som rymt. 2020 är slutet.

Vår lokal/gruppboende i Huddinge har lags på Hemnet och finns därför att titta i. Allans förslag var att lägga om plattorna i golvet och göra museum av det men återigen var överheten emot honom och bysten fick placeras utanför huset. Rännorna i badrummet ska ersättas innan nästa hyresgäster.

Annonsens utsende på Hemnets hemsida.
Nu får fansen sin sista chans att ta avsked.

Våra läsare får nu skicka in brev till redaktionen som också skall brännas på bål. Skriv en avskedskommentar nedan eller skriv i formuläret under fliken “kontakt”.

Från oss Allan

till SwebbTV, Flexbert, Hanif, djuren i djungeln, Onda ögat på Reddit, ABF Huddinge med flera,

god fortsättning

3 reaktioner till ““Satirtidningen” Kuriosakuriren ska begravas

 • januari 15, 2020 kl. 12:44 e m
  Permalink

  Ska ni verkligen lägga ner?

  Svar
  • januari 16, 2020 kl. 10:13 f m
   Permalink

   På det fjärde skall det ske. Kristdemokrater ska sörja. /Kaj

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *