Experterna svarar: Det skulle ett svenskt utträde ur EU innebära

SWEXIT. Alla på spektrumet mellan VPK och SD vill att Sverige ska gå ur Europa och bli självständigt. Vad är EU, och varför ska vi vara medlemmar, undrar någon? Landet England har tillsammans med Alliansen som kallas för Storbritannien beslutat att man vill lämna den Europeiska samarbetet i EU för att gå på egen hand. 

Europeiska Unionen (EU) hette först kål- och stolsunionen och kom efter ett krig. Syftet var att Frankrike och Tyskland skulle ha koll på varandras produktion av kål och stolar, som var vanligt då. Nu är produktionen flyttad till Afrika. Sen anslöt flera länder sig till kål- och stolsunionen och det blev EU med massor av länder. EU har ett högkvarter som ligger i Bryssel, detta för att man har brysselkålsproduktion där som alla vill hålla ett öga på. Resten är vad som brukar kallas för historier.

Man kan bada i pengar men det är lite äckligt.

Europeiska Unionen (EU) har en egen flagga, ett eget hus (som ligger i Bryssel, men kommer inte på provet) och helt egna pengar – evros, som man kan handla med i kafeterian i EU-parlamentet. Där finns bland annat mellanfil med mild fruktsmak som serveras i små plastförpackningar med metallfolie på så man kan äta med sked hemifrån. Man kan också få mosad frukt i bunke. Physalis utan skal till lockpriser, sägs vara ett skäl att stanna i gemenskapen. I maj ska Sverige ännu en gång skicka dit typ två dussin svenskar som ska styra och ställa. Men nu talas det om vi borde gå därifrån. Ska Sverige bryta sig loss från bygget och lämna Juncker och kontinenten? Vad ska man med en union till?

Enligt en undersökning, i vilken vi frågade samtliga morfinister vi hittade på gatan, är svenskens inställning till den Europeiska Unionen komplicerad. Många talade osammanhängande, såsigt och sluddrigt och med anledning av detta ser vi en anledning till att räta ut begreppen och dissikera EU-vännerna. Enligt en undersökning som är gjord av oss på uppdrag av SIFO är 8 på 10 män helpositiva till GDPR. Många är dock kritiska och ryter till när EU kommer på tal, inte minst i Storbritannien.

Horace bakom försenad Brexit

En av dem är inte Kyrre (smeknamn) som är filosofie doktor och lektor i SO; han kallpratade om Brexit när vi lyssnade på, intresserat.

Nu börjar domino-brickorna falla.

-Det tar tid att skriva ett avtal för Brexit eftersom det ska översättas till EU:s alla 35 språk så att alla förstår. Just ordet Brexit är också svårt för att det inte står i flera ordböcker på grund av ordböckernas datering. Allas svenska akademier runt om i Europa måste komma med varsin nyordslista innan förhandlingarna kan gå vidare. Svenska akademins skojbråk lär ha bidragit till förseningar i Brexit-förhandlingarna.

EU anklagas ibland för att vara en ineffektiv institution.

Förra året gjordes en nyordslista utan att ordet “brexit” fanns med. Många ord i förra årets nyordslista är ord som vi på Kuriosakurien blivit upprörda av såsom orden “alternativa fakta”, “fejkade nyheter”, “klickfarm”, “viralgranska”, “cringe”och “pansexualitet”. Vi hoppas att det snart kommer en ny ordlista för nyord anno 2018 med nya ord som “panpizza”, och “bulgur”, men det lär dröja konstaterar Kyrre.

-Vi får inte hoppas på mycket för då blir man ledsen när man inte får det man vill och i EU är det viktigt med glädje, säger Kyrre.

Fria marknader

Ett svenskt utträde ut EU skulle vara urkasst för företagen som vill ha en europeisk marknad. Med rådande lagstiftning får svenska företagare och influensor fara och flänga på marknader i hela EU. Bondens egen marknad i Huddinge tar slut efter bara några dagar. Med EU kan man åka runt på medeltidsmarknader och julmarknader och andra marknader på hela kontinenten. På så sätt kan du och jag sälja mer hjortronsylt, samiska mössor, piskor, läder och pälsverk, med mera. Man får också spela hur mycket panflöjt på alla marknader man vill utan att behöva betala skadestånd och avgifter. Det leder till en lavinartad ökning av panflöjt och dragspel och annan gatumusikalitet. Man slipper tullar och tullpolisen får istället ledigt.

-Vi snackar om panflöjt, panpizza och pansexualitet, jag vet vad du tagit, Kaj, sa Kyrre och tog sig för ‘panan’ menat som en vits.

Inte roligt med “memer” för den som hånas, i detta exempel Uffe, oppositionsledare .

-På tal om vits, fortsätter Konon och berättar om annat.

EU har också egna lagar som förbjuder skämtbilder och strunt och kultur som är dåligt för människor. Precis som en bra förälder är en bra förebild för sina avkommor. I alla kulturer, tider och folk etc. har föräldern haft ansvaret för uppfostran av barnen men i dessa tider med karriärer, personliga varumärken och ADD kan många föräldrar inte uppfostra sina barn till att veta hut. Idag gillar många barn trams och gillar skräpkultur. EU bör därför agera förälder åt alla i EU:s unga befolkning och visa riktningen, åt vilken man bör gå, i vilken kultur barnen uppskattar. Europeisk nationalism och romantikens estetik ska hamna på modet igen och det enda som kan göra det är en överstatlig union. Jordbruksstöd, sa Kyrre någonting om men det skrev jag inte ned.

Utan EU avstannar barnens andliga utveckling, konstateras ofta på möten och det understryks med märkpenna. Men innan EU tar beslut om barn brukar man fråga barnpsykologer. Kaj har insideinformation angående det då han själv uppfostrar ungar.

Invandrarna

Sverige betalar EU betalar pengar åt oss för att turkar ska bura in folk vi inte vill ha här. Sverige kan inte betala turkarna ur egen ficka och då kommer människor i nöd hit och det vill vi inte. Vi måste stärka den yttre gränsen mot inkräktare med eldkanoner och ståltråd och sen ska vi hjälpa på plats i resten av Europa men om vi inte har rörlighet så kan vi inte komma dit med hjälp.

Grexit

Platonius sa på Platons beställning att allt rör sig och det funkar inte om vi inte har fri rörlighet. Det går mot fysikens faders lagar. Alla nyplatonska partier i Europa backar, utom Liberalerna som gick fram en tiondel, hit och ditåt och det riskerar att bilda ett svart hål, eller förstöra modern vetenskap. Västerlandets största tänkare och mystiker kan inte ha fel. Det är så pass säkert så det är så gott som sant. Sverige skulle kunna bli mer självständigt och kan ingå de handelsavtal du och jag önskar. Måste man handla med demokratier hela tiden? Bryt normen och handelshindret, hör och lyssna! De svenska pappersbruken skulle behöva fler som dig som köper och använder papper. Augustinus var visserligen homofil, men man kan inte frånta honom homons prestationer.

En man viker ut sina ben framför flaggor.
Unionen är inte korrupt

Alla poliser och media säger till mig att EU är korrupt vilket är ett bevis för motsatsen. Det är alltså EU-motståndare som har gått till tidningarna och konstaplarna för att få konstaplarna att ljuga om att EU är korrupt. Omvänd korruption, kallar experterna metoden som giriga djävular brukar. Kyrre förklarar närmare.

-Jag förstår en del av kritikern för att vi i Europa har flera ledamöter som får kritik för att de har pajat rutor och grejor men de får stanna i Bryssel för att de är ditskickade av hela befolkningar som röstat. Det är ett tungt ansvar att företräda en hel kontinent och vi måste ha förståelse för att de blir maktmissbrukare och har sig och upplever åtrå av kvinnor. Det är hur som helst. Inte klokt alls. Det är också på tal om att denna union borde bli mer som Sovjetunionen fast lite friare och inte lika aggresiv, men det är lagt lite på is nu i och med brexit.

Man kan vara hallänning, svensk och europé. Men man kan välja att bara vara hallänning. Rösta för att Halland lämnar unionstramset i maj-månad! Eller gå en annan väg och skicka fler ja-sägare till Bryssel! I och med detta inleds Kuriosakurirens bevakning av Europaparlamentsvalet 2019.

En reaktion till “Experterna svarar: Det skulle ett svenskt utträde ur EU innebära

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *