Uträkning: Så kan ett extraval bli lönsamt

VUXENPOLITIK. Ett extra val/extraval skulle kosta pengar, visar en uträkning, men nu har man gjort en ny uträkning där siffrorna är positiva och med vinst. Röstlappar med text kostar skattebetalarna pengar i form av olikfärgade papperslappar (denna gång bara gula) samt pennor och kuvert med salivremsa. Pengar som kan åter vinnas genom försäljning av saker.

Många vuxna säger att det är lekstuga i talmansrummet där alla pratar av sig med herr talman. Men ingen regering har ännu röstats fram trots två-tre försök och bordet lutar åt ett extraval. Vuxentidningen Expressen skrev att ett extraval skulle kosta jättemycket vuxenpengar som pappa och pappa betalat i “skatt”.

Ska det ske så ska det vara i april månad. Ett nytt val, omval, extra val, extraval, ett extremistiskt val extra allt. Men att göra om hela proceduren igen blir “dyrt”, cirka 400 miljoner kronor. Men då har man inte sett affärsmöjligheterna. Politiska processen kan tvärt emot bli lönsam.

Det gäller att få in pengar som är mer än 400 miljoner. Antal personer som röstar i april kan tänka sig att rösta i extravalet är omkring 6 miljoner kan tänkas. Varje person måste då betala minst drygt 66 kronor för att vi ska få ihop allt och gärna mer för ökad vinst. Så följande modell kan man tänka:

Man ska placera prylbord vid valurnorna, gärna med överpriser. Exemplet följer nedan:

  • Brosch med texten “JAG RÖSTADE IGEN”. Pris: 10 kronor/styck.
  • Kulspetspenna med Valmyndighetens logotyp på. 15 kronor/penna.
  • Dekaler. 5 kronor per dekal.
  • Kepa med propeller i form av GAL-TAN-kompass. Pris: 25.
  • Tejp 2 kronor per centimeter, halva priset för två bitar.
  • Fikabröd, rulltårta, svensk tigerkaka, kärleksmums, drömmar med mera. Pris: 30 kronor styck.
  • Extra vaniljkräm, äppelmos eller mandelmassa. Pris 5 kronor/liter.
  • After Eight. Pris: 2 kronor/bit.
  • Flätad längd, meterpris 200.
  • Strösocker i skopor. Skopmat från Demoskop. Kilopris är 50 kronor.

130 kronor räknas var väljare betala över bordet.

Eller en “valtårta” med sockerkaksbotten och extra valfläsk med andra fiskrester som man matar väljare med vid behov, själv är jag proppmätt. Allt detta fika bara för att det ska bli lönsamt. Alla dessa sockerverk är en så kallad biprodukt, såsom slagg och svavel i olika form.

I vallokalerna ska man ha ett bås/bruk där man kan äta mandel, på grund av svaga allergiker och oliktänkande. Men det båset ska inte hopblandas med ordinarie bås med skärm.

Men sen i maj ska vi knapra brysselkex för då blir det EU-val hur som haver.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *