Här finns de sju små dvärgarna att se i verkligheten

I den lilla bergsbyn Kotel i Rumäniens högland, också känd som Orientens pärla, flockas årets turister för att besöka den unika attraktion som Borsjtjkollektivet är. Här har en medelålders dam levt tillsammans med sina små östeuropeiska dvärgar sedan urminnes tider och först nu har vi i väst fått ta del av upplevelsen. 

Besökarna välkomnas till byn Kotels populära turistattraktion Borsjtjkollektivet till tonerna av sång och glada skratt. Det är kvinnans sju dvärgar som precis vaknat ur sin sömn och är sugna på lite mat. Och på långt håll kan se både getter och åsnor betandes på gräsplätten framför boningen. På söndagar betar även några av dvärgarna.

Urinvånarna bjuder på sin mustiga, exotiska soppa och berättar sagor runt elden. Men kom ihåg att du smakar på maten på eget bevåg. 
En självklarhet

Den lilla halmhyddan har under de senaste åren blivit en självklarhet att besöka för alla västerlänningar turistandes i sovjetstaterna. Den stora kvinnan och hennes sju småttingar lever tillsammans på en minimal yta om uppskattningsvis två dussin kvadratmeter. De små liven lever tillsammans och verkar ha en trevlig och god ton i samtalen som också varvas med sång och ringdans.

Guidade turer – stor succé

Sevärdheten har blivit en stor succé med flera besökare som med stor nyfikenhet och entusiasm fotograferat och pekat på kvinnan och dvärgarna. Och turistnäringen är positivt för regionen då besökarna betalar rikligt med pengar för att få guidade turer i hyddan med omnejd. Efter besöket väntar god mat på någon närliggande bondgård och trevlig bergsutsikt från toppen av en kulle som av lokalbefolkningen kallas berg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *