Metro fortsätter kriget för el-sportens erkännande

Tidningen Metro kommer fortsätta skriva som el-sport i tidningens sportsektion, det rapporterar de själva i tidningen. 

Den obundna stalinistiska gratistidsskriften Metro fortsätter sitt strid mot väderkvarnarna när de envisas med att fylla sportsidorna med så kallad el-sport. Obegripliga förkortningar, skarpa färger och otäcka figurer med skjutvapnen har skapat förvirring och oro bland landets vuxna befolkning, i synnerhet när det rapporteras om att 3,5 miljoner kronor står på spel.

LÄS MER: Ny undersökning: Alla vuxna människor förvirrade av Metros sportnyheter

“Är det på utrikiska eller vad? Något om plast, och Förenta Staterna?, undrar Kaj.

En text om de obefintliga likheterna mellan skidåkning och el-sporten (“Längdskidor vs. el-sport – här är skandalerna och skrällarna, Metro 15 November 2016) blev startskottet för denna kamp för att få in el-sporten i läsarnas medvetande. Men läget börjar bli kritiskt för tidningen när krönikören som går under pseudonymen “HeatoN” har fast anställning och skriver texter som absolut ingen läsare tycks förstå.

-Man måste studerat vid universitet för att begripa vad de talar om?, undrar en läsare vi talat med vid en rundringning. Och hon är inte den enda som undrar över vad denna el-sport är.

-Jag skulle aldrig ge min son namnet HeatoN, det vore lika illa som att döpa honom till Konon, säger Marit.

Experter på el-sporten menar att det tycks vara en ny ungdomssysselsättning, och denna som många andra med sina egna begrepp, såsom OW, Reinforce, community, OWL, CS:GO, Propertys Counter strike, Gamerz med flera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *