FAKTAGRANSKNING: Nej Metro, en stor dubbeldusch-flaska skall inte ersätta midsommarstången i Huddinge

FAKTAGRANSKNING. Bilderna på de stackars svenskarna som dansar runt en schampoflaska på svensk ort har setts av tusentals på webben de senaste dagarna. Men bilderna är ett montage och texten stämmer inte.

På den vänsterextrema hatsajten Metro, känd för tidningen med samma namn, har det rapporterats om stora förändringar i Huddinge kommuns traditionsenliga midsommarfirande. Men dessa förändringar verkar vara helt falska, framkommer efter en rundringning. I artikeln som nu tagits bort från Metro.se står det bland annat att man av ekonomiska skäl sålt en annonsplats till Dubbeldusch som ska ha ersatt midsommarstången. Dessa uppgifter är helt felaktiga och det finns därför ingen anledning att få DAMP, kan vi avslöja. 

Flera reaktioner har kommit under dagen och fler väntas komma. En skriver på nätet att ”DE SKA ÄNDRA PÅ ALLT HELA TIDEN!” och en lite mildare reaktion var ”Vad i hela friden sysslar de med i Huddinge??.” Men ännu har ingen namninsamling startats på Change.org.

Tidigare i år har flera rykten cirkulerat om midsommarfirandet i Huddinge, bland annat att de skulle använda ytterligare stänger för dansakterna, påldans. Detta har flera gånger om befästs som felaktigt. Men Kaj vill inte spekulera i varför rykten kring firandet är så vanliga.

-Nej, jag vill inte, säger han till oss.

Följ Kuriosakurirens satsning “Förvisso” där vi granskar medierna under valrörelsen. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *