Nu vill EU:n förbjuda “pizza”

Nu förbjuder bestämmarna i Bryssel över vår svenska kost. De har bestämt att vi i Sverige och i andra EU-länder inte ska få äta pizza. Detta beror på att Kristdemokratiska samhällspartiet bara blev lagom stora.

Nu har besked kommit från Bryssel. På morgonen sa de i SVT Forum från Bryssel att de ska förbjuda maten pizza. Detta går i linje med den nya politiken som de för där borta.

Kristdemokraterna gick till EU-val på ett “LAGOM” EU. Tyvärr fick de bara två mandat av 751 möjliga stolar. Detta har lett till att EU nu är allt annat än lagom. De har tappat fattningen och vill bestämma små petitesser. Exempel på det är att många i EU vill hitta lösningar på problem som till exempel klimatet genom att göra saker. De ska också frånta oss “farliga” sugrören och gafflarna för att de “fastnar i fiskens mage”. KD fick bara två, alltså 0,27% av alla sitsar i EU. De är de enda som gillar lagom. Vi är alla förlorade. Besten kommer sluka oss alla genom att lösa problem.

EU:n som också kallas Europaunionen vill göra något riktigt dumt, tycker många vi har snackat med vid middagsbordet. De vill förbjuda pizzamaten som många äter och tycker om. Pizza kommer från Italien och där är de arga på EU vilket har lett till denna hämndaktion från Brysselskt håll.

Vår tidning Kuriosakuriren ansluter sig nu till Nyheter24:s läger och börjar nu rapportera om pizza. Det har tidigare varit tabu att skriva om mat på redaktionen eftersom smaken är som den är. Men nu förändras allt när vi nyligen fick besked från EU. Belgarna vill bestämma över vår mat.

Varför pizzan?

Åsiktsförklaringen om varför pizzan ska bort är att den kan väcka anstöt. Men det är inte själva maten utan namnet som är problematiskt. De tycker att pizzan är så kallat hate speech (på svenska hatprat) och hets mot folkgrupp. Pizzan uttalas Pittsa och “pitt” är ett fult ord i Sverige. Det har länge väckt anstöt hos folk. Pitten är inget vi ska prata om. Ingen annan mat har ett så fult namn som anspelar på manslemmen, pitten, penisen. Det olyckliga namnet gör distribuering av bakverket omöjligt.

Vad att göra nu?

Många människor som vill äta pittza undrar vad de ska göra.

Vad ska vi ta oss till, säger de?

Gränspoliserna tänker ta beslag på all pittsa som tas in i unionen. Den som vill konsumera pittsa bör därför flytta till Schweiz som inte är med i EU-monstret. Inte heller Norge eller Afrika är med där och pittsan lär vara fri, även i Schengenländer utanför EU.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *