Chang Frick: “Jag ska bara läsa Kuriosakuriren framöver”

KONVERTERING. Nyhetskonsumenter och nyhetsobducenter som tidigare fiskat i grumliga vätskor byter nu till Kuriosakuriren som ökar mest av alla inom ‘den fjärde statsmakten’, alternativmedia.

Det var vår journalist på fältet som påpekade det osmakliga och cyniska i att internetsajten Nyheter Idag har annonser för spelbolag och nätcasinon bara för att deras läsare, sverigevänner i åldrarna 50 till döden, också ligger i riskzonen för ett spelmissbruk.

Nyheter Idags chefredaktör Chang Frick svarade ilskt på anklagelserna med en teatraliskt oförstående ton: “Haha, vad menar du?”.

Några minuter senare svarade Kaj på Chang Fricks utspel: “Jag tror du själv begriper, kamrat. Du tjänar pengar på speljäveln och borde skämmas. Jag ville bara läsa om de tjuvar och banditer gammelmedia ljuger om men spelade bort mitt studielån. Nyheter Idag är inte längre för mig. Ska endast läsa http://kuriosakuriren.se framöver. /Kaj”.

Chang lugnade då ned sig och svalde sin självsäkerhet: “Du har rätt. Jag ska också bara läsa kuriosakuriren framöver!”, skrev han till oss då.

En annan läsare hejade på med ett “Det är bra Kaj! Stå på dig!”, vilket fick oss att bli upphetsade.

Grummelvattenfiskaren Chang Frick, far till ungsvenskan Hilda med samma efternamn och kompis med travkusken Jimmie skriver för Nyheter Idag. Deras nyheter brukar handla om allvarliga ämnen som otrygghet, batikhäxor, batiktrollkarlar, Fredrik Reinfeldt, Jordan B Peterson och David Eberhard och andra psykiatrer utan huvudhår. Inte så mycket nyheter idag, skulle kritiker invända. Det brukar bara komma två nyheter om dagen men det är rimligt ändå för de kom den dagen. Annat är det med morgontidningen Dagens Nyheter som bara handlar om det som hände dagen innan det. Nyheter Idag kan rapportera om det som händer i framtiden för problem kan vara självuppfyllande och sådant. Han är mediemogul och inte mediamongol, som förvirrade Bengt på redaktionen tänkte. Vi får ursäkta honom.

Många har sagt att Nyheter Idag är spioneri och en påverkansoperation betald av den ryska regimen. Men hallå, viralgranskare! Man blir inte rysk propagandist bara för att man skriver saker som ryska staten tycker om och får penningar därifrån.

Men nu vill Frick tvätta sig ren i Kuriosakurirens väta. Detta är ett bevis på människors förflyttande på den politiska kanten från fula partier till det rumsrena Kristdemokraterna som lär vara det politiska svaret på Kuriosakuriren.

Vi har sökt Chang Frick samt den ryska ambassaden för en kommentar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *