Nu skall det bli ordning på sakernas tillstånd – kastsystem införs på söndag

Det råder undantagstillstånd på flera håll i Konungariket Sverige och för att gemene man inte skall ta till tillhygge för få ur sin frustration införs kastsystem från och med söndag. Det handlar om en social hierarki som är anpassad till vårt nya århundrade. Fyra (fem) nivåer i samhällsbygget ska lösa krisen i regeringsfrågan.
Att tillhygge blivit allt vanligare tycks bero på krisen.

Ett fungerande samhälle är ett där alla vet sin plats och sin roll, kan samtliga konstatera. Men nu går de vackra orden äntligen till handling. Sverige får ett kastsystem på söndag.

Pastorer, kungar, adel med flera utgör vår tids nya toppenskikt på samhällskroppen. I fallande ordning hittar vi krigare, lantbrukare, tjänare och barn, enligt hemvärnets nya skisser. Att 20% av befolkningen ska vara kastlösa har inte väckt ilska bland folk utan upplevts av gemene man som en lättnad av att man äntligen får se ner på en grupp. De dammiga räknas också som orena.

Har tagit beslut

-Vi har gjort det förr, på 1600- och 1700-talet hade vi stånd i riksdagen! Vi hade inte mindre än fyra stånd på den tiden, säger folk från överbefälhavet som tagit beslut.

Det medeltida europeiska ståndssamhällets indelning var adel, präster, borgare och lantbrukare som fick dela på ett trettiotal ministerposter, däribland jordbruksminister, ärkebiskop och ståndföreståndare. Nu blir det en efterlängtad återkomst men i ett nytt modernt fodral. Innehållet lär ändå vara det samma med liknande maktfördelning mellan folken.

Man föds in i sin kast

Befolkningen skall på söndag samlas för att tryckas in i diverse idrottshallar och lador för att få sina roller i vår tids nya samhällsbygge. En högtidsstund för vän av hierarki. Det är en hastig och drastisk åtgärd, men vad görs inte för ordningens skull. Folk skall räknas och vägas, för att se vem som gör bäst nytta på rätt position. Du har en bindningstid på en vecka sisådär men sen får du fan nöja dig med din plats. Du skall tjäna ett högre syfte för nationen och inte verka enligt dina själviska lustar. Och Herren! Giftermål kan ni väl ändå hålla inom kasten! Någon måtta får det vara i denna svåra tid.

Var kast har sin plikt

Var kast har sin plikt och sina ritualer! Pastorerna skall frälsa, krigarna skall slåss, lantbrukarna skall vattna, plocka och liknande, tjänarna skall tjäna och de kastlösa skall göra som jag säger. Man gör bäst i att inte ta på de kastlösa, sägs det snart. När sakerna blir bättre kommer systemen luckras upp men det kan dröja.

Affischen går att skrivas ut och sättas upp på dörr, vägg, staket, mur m.fl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *