Därför publicerar Kuriosakuriren inget aprilskämt i år heller

Det finns flera sajter på nätet i dag som ser ut som nyhetssajter men som i själva verket helt eller delvis endast skriver falska nyheter. De här sajterna utnyttjar kvinnor och algoritmer – som premierar innehåll som väcker känslor, såsom ilska eller bitterhet. Därför väljer vi på Kuriosakuriren att inte publicera något aprilskämt i år för andra året för att inte förlora vår trovärdighet och roll som Sveriges främsta nyhetssida.

Aprilskämt har länge roat pöbeln men nu när medialandskapet ser så annorlunda ut har vi valt att idag ta avstånd från hittepå. Trots det har tidningarna idag fyllts av spaltmeter efter spaltmeter med trams, som skrivs av så kallade tramspersoner. Detta trots att folket kanske inte förstår att det är på skämt. Folk kan gå runt på torpet och känna sig lurade, besvikna och ledsna. En läsare jag talat med kände sig så bedragen att denne hörde av sig till mig. 

Håll huvudet högt med en polokrage, bästa läsare.

Med bittra hälsningar

Allan den store

Chefredaktör på Kuriosakuriren

En reaktion till “Därför publicerar Kuriosakuriren inget aprilskämt i år heller

  • april 1, 2019 kl. 11:57 f m
    Permalink

    Äntligen en tidning som tar ställning! Ner med tramset.. och upp med tjafset istället! Ja… mer tjafs.. alldeles för lite av den varan idag

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *