Vi erfarar: musikern Pidde Pannkaka kandiderar som Vänsterledare

Obekräftade uppgifter inifrån Vänsterpartiet pekar ut rapp-artisten Pidde P (tidigare Pidde Pannkaka) som en möjlig efterträdare till Jonas Sjöstedt. Hittills har ungdomen Pidde Pannkaka (V) och den lite äldre rapparen Behrang Miri (36 år) sagt att de står till förfogande om de får de spruckna partiets ömma stöd.

Primärvalsprocessen är i full gång i Sveriges enda vänsterparti Vänsterpartiet (Kristdemokraterna fast för människor med herpes i munnen (satir)). Flera framstående candidainfekterade kandidater har klivit fram, mestadels musiker som utgör Vänsterpartiets kärna (Uje Brandelius-falangen). Vänstermannen Jonas Sjöstedt skall åka flygplan till utomlands och när katten är borta dansar råttorna överbord, som Ekots politiska kommentatorer brukar säga. Oberoende kristdemokratiska skandaltidskriften Kuriosakuriren kan med sannolika skäl anmäla två kandidater till partiledar-rejset.

Den välkända nejlikan, alltså sådana Kaj stoppar i apelsiner om julen.

Det är svårt att axla partiledarskapet, uppger expertis på området men ändå har flera modiga politiker klivit fram. Den som flera hemliga distrikt vill se som härskare är Pidde P/Pidde Pannkaka. Uppdraget är att ena partiet och komma fram med ett attraktivt yttre att rösta på är inte lätt, speciellt i den tuffa konkurrensen i vänsterändan svensk politik (satir). Kallelsen från Herren hade dock kommit till P och han var redo för kamp. Vad vilja Piddes ledarskap undrar stora delar av mediekåren som kommer med frågor? Han vill bredda partiet och göra det attraktivt även för män och barn, grupper som partiet har lägre stöd inom. Förstagångsmännen kommer ha stort inflytande på Vänsterpartiet framöver. Bland V-väljare lär Pidde ha stort stöd men frågan är huruvida han är tillräckligt populär inom partiet. Internt är Pidde-vurmen mildare. En av våra angivare säger att han vore en bra fortsättning på Jonas humor. Han hade ofta vitsar i sina tal, frågestunder och debattkvällar.

Det rådde tidigare tveksamhet kring artistens politiska hemvist men alla tvivel försvann i och med ett särskilt musiksamarbete. Nyligen gjorde Pidde P låten “När texten är på spanska börjar alla dansa” tillsammans med KPML(r)-anhängaren Dogge Doggelito. Dogge öppnade med textraden “Tjo, Pidde, Dogge Doggelito här, ska du med till Spanien ikväll, jag har señoritas”. Rykten om att Pidde var en borgerlig sångare osade som värst när tidigare M-ledaren Anna Kinberg Batra medverkade i låten “Ingen snapar som Anna” men högerryktet var falskt ty han attackerade en polisbil som en klassisk vänstergest senare i samma musikvideo. Kanske var moderatens inhopp ett exempel på hans förmåga till samarbete över blockgränserna. Pidde har förmågan att samla breda koalitioner kring radikala förslag.

Många av ledarens skolpolitiska förslag går att höra i låten “Näsan sitter fram men rumpan är där bak” i vilken han agerar lärare (inte på en friskola för de människorna är parasiter (inte att förväxlas med sådana en del har inuti kroppen))

Skandalomsusad artist

Pidde P har hamnat i blåsväder efter ett sexistiskt uttalande under en konsert då han uppmanade kvinnorna i publiken att räcka upp händerna, varpå han säger “sådär, nu hamnade rattarna (reds. anm. slang för byst) på rätt ställe”, till publikens förskräckelse.

Skandalomsusad artist i olika utstyrslar. Till vänster: kulturell appropriering när Pidde P (tidigare Pidde Pannkaka) illustrerar en nidbild av samer. Till höger: Scener ur musikvideo med en nidbild av spanjorer. Högerhörnet: Han härmar ett barn.

Efter skandalen bytte han namn från Pannkaka till P (reds. anm. som när barnprogramledaren Kringlan blev K efter incidenten) för att tvätta rent sitt personliga varumärke. Frågan är om detta ses som rätt strategi när Socialdemokraterna mer till SD än till V. Vårt inrikespolitiska solanus och kändisjournalist Kaj menar att Piddes tidiga period hade en härlig anti-pk-känsla över sig. Att ta en för seriös ton (som präglat Piddes senare musik) skulle kanske skrämma iväg vilsna före detta såssar mer än det lockar till dem. Att klä sig i djurhudar föreställandes pannkaka och ursprungsbefolkningsutstyrslar vore något för de som väger på kanten mellan V och SD, menar Kaj.

-Med det sagt är Pidde ingen oseriös artist. Pidde har vågat ta upp allvarliga och tunga ämnen så som föräldrar som lämnar barnen ensamma hemma för att satsa på karriären i sången “Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva” . Anspelningen på Moskva ses som ett opassande bakslag för partiet som kämpat för att få bort diktaurstämpeln under 30 år.

Inom partiet representerar Pidde den pragmatiska socialdemokratiska falangen som inte ser något problem med att ta i SD:s hand i viktiga omröstningar för att få igenom sin politik. Internt ses han ibland som en karriärpolitiker som inte har en lika stark intersektionell kompass som huvudmotståndaren Behrang Miri. En del av våra anonyma källor har uttryckt tveksamhet till hans klassanalys och hans vilsna musikaliska mellanperiod (singlarna han släppte 2017-2018) tyder på det. I hans senaste vallåt “Kickar du så flippar jag” går texten “faller en så faller alla”, vilket är synonymt med den solidaritet som ska genomsyra V:s politikutveckling som en röd tråd.

Vi har under tre års tid sökt Pidde Pannkaka för en kommentar. Inga gånger har han svarat på vår e-post.

Om Behrang Miri

Den vänsterradikala barnprogramledaren ställer också upp i vänsterns talangjakt. Hans huvudmotståndare lär bli den kepsprydda rapparen Behrang Miri. Han har fått en del förtroendeuppdrag inom ABF med mera. Hans främsta meriter är Melodifestivalen 2013 (andra chansen) samt att han skickade med hiphop-musik till Ship to Gaza-expeditionen, eftersom de var i akut behov av hiphop. Han är en ung och hipp debattör som går hem i ungdomsförbundet, trots att han tagit avstånd från autonoma grupper efter ABF-skandalen. Han använder även barn i sin politiska kommunikation och kan locka över bittrea socialdemokrater med textrader som “alla ska med!”. Hans budskap är att det inte ska spela någon roll om du är fly, tight eller hype.

Han ska föra ett krig för den sanna friheten, om han får posten, samt för att alla ska vara med och dansa. Ren glädje, istället för miljardärer.

Om att räkna Sverigedemokraternas stöd i kammaren när det gäller viktiga omröstningar säger han “Jag bevattnar blåsippan och ger den till alla” och “jalla”. Han ses ändå som radikal och har, i videon nedan, idolporträtt av Che samt kasettband i sitt sorgliga hem. Vi vill också varna för den riktiga otäckningen (inte Che, utan clownen (satir)) som syns en minut in i filmen.

-Rödflammigaste musikvideon jag sett sen min herpes och rödflammiga jogginghy medverkade i en video av isländska artisten Björk. Men fortfarande coolt med knutna nävar, kepsar och ballonger säger Kaj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *